Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Történet

2011.01.30

Az InuYasha története

 

Az anime ott kezdődik, hogy InuYasha és Kikyou harcol egymással. Itt a kedves nézőknek még halvány lila gőze nincs arról, mennyi mindenen ment már keresztül együtt (és egymás ellen) ez a két karakter. A csata végül Kikyou és InuYasha "halálával" zárul. A lány esetében ez "végleges", a hanyou viszont csak mély álomba merül Kikyou nyílvesszejétől (Fuuin no Ya -> fuuin= pecsét)

Többet nem is időzünk a középkorban, jöjjön hát a "nyugodt" jelen! Megismerkedünk sokak kedvencével, Kagomével, akinek van egy öccse, Souta. A fiú éppen a macskával szerencsétlenkedik, és megkéri a nővérét, hogy hozza fel neki a "sötét és félelmetes" szentélyből. A lány először csak odaköpi a fiúnak, hogy hozza fel maga, de a végén leballag a lépcsőn és a kezébe fogja az állatot, Buyót.

Ezzel még nincs is semmi baj. A gubanc ott kezdődik,  hogy a kúton a pecsét megtörik és egy százlábú asszony magával ragadja a megrémült Kagomét, azt mondván, hogy "benned van az élet", meg ilyenek... Végül a lány védekezik, egy nem mindennapi megoldással, persze erről még ő maga sem tudott, így azt sem igazán tudja, hogy kell használni (ennek majd később lesz jelentősége).

Mikor végre ismét a kútban találja magát, azzal próbál nyugodalmat hozni szívének, hogy "biztosan csak álmodott", mikor azonban meglátja a százlábú youkai egyik kezét -mely út közben leszakadt- felkiált, hogy "Vagy talán mégsem!..." Szólongatni kezdi Soutát, a fiú persze nem válaszol, mert ott sincs. Kagome először azt hiszi, hogy "elmenekült a gyáva", és mászni kezd, de elrepül mellette egy gyönyörű pillangó. Mikor végre feltolja magát a kút peremén, meglátja maga körül a csodálatos erdőt. Kikászálódik a kútból és felismeri a Go Shinbokut, és odaszalad hozzá. Ott azonban egy piros hacukás fiút talál, akinek egy nyílvessző van a mellkasában. Igen, ez a fiú természetesen InuYasha, akit Kikyou szögezett oda (helyi idő szerint) 50 évvel ezelőtt. Meglátják a falusiak a lányt, és megtámadják (kilőnek rá pár nyilat), majd Kaede elé viszik. Először meggyanúsítják Kagomét, hogy "biztosan egy rókaszellem", meg hogy "egy másik falu kémje", de Kaede lecsitítja őket, azt mondván, hogy "ha kém, akkor elég ostoba", meg persze rászórt a lányra valamiféle tisztító port is XD. Végül az idős nő kunyhójában kötnek ki, aki enni ad Kagoménak, és egy értelmes beszélgetés zajlik le köztük, ami alatt Kaede kezdi összerakosgatni a kirakós darabkáit (igen, végül rájön az igazságra, arra, hogy a lány Kikyou reinkarnációja). Az első rész azzal zárul, hogy a százlábú asszony megtámadja a falut, Kagome pedig elcsalja őt InuYasha erdejébe.

A folytatásban míg Kagome fut a hanyou felé a youkai megtámadja, ő azonban nem tud védekezni ellene. Időközben InuYashát magához téríti a Shikon no Tama, Kagome pedig felfut a fára, egyenesen a fiú mellé, aki azt ígéri neki, hogy ha kiszedi azt a nyilat a mellkasából, akkor megmenti. És itt van jelentősége annak, hogy a lány nem tudatosan használja az ékkő hatalmát, ugyanis még egyszer, míg ott van InuYasha mellett, használja a hatalmat, azonban ezúttal is meglepődik és csak pislog párat a tenyerére. A youkai végül rátekeredik a fára, ezzel is egy kis segítséget nyújtva a lánynak a döntéshez. Természetesen végül úgy határoz, nem akar meghalni, és fittyet hányva a falusiakra kihúzza Kikyou nyilát. InuYasha ereje rögtön visszatér, és egy szempillantás alatt a százlábú asszony vesztét okozza. Mivel időközben kikerült Kagoméból az ékkő (a youkai harapta ki a lányból), InuYasha megpróbálja megszerezni magának, így üldözni kezdi Kagomét. Kaede a lány segítségére siet, és egy katadama láncot használ fel InuYasha megfékezésére. Azonban az a bizonyos EGY katadama lánc AZ a lánc, melyet még annak idején Kikyou készített a fiúnak, így csak őt lehet vele megfékezni és senki mást. Mikor rákerül, Kaede rögtön Kagoméhoz szól, hogy használja azt a bizonyos "lefegyverző szót". Először köpni-nyelni nem tud, de a végén rájön, hogy a keresett szó az "Osuwari" (magyarul fekszik). Kagomén kívül sincs más, aki meg tudná fékezni InuYashát, hisz ő is csak azért képes parancsolni a hanyounak, mert ő Kikyou reinkarnációja.

Aztán később találkoznak Sesshoumaruval, InuYasha "kedves onii-chanjával" xD, és egy hajszálon függő életük végül velük marad a későbbiekben is.

Ezek után kisebb időeltolódások után találkoznak még a másik négy főszereplővel is (sorrendben: Shippou, Miroku, Kirara, majd Sango.) Egy csapatot fognak alkotni, melyet a Naraku iránt érzett gyűlölet fog össze. Emellé a gyűlölet mellé azonban később szoros barátság (és itt-ott szerelem) is társul=).

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.