Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Életkora: külsőre 19-nek látszik, egyébként a pontos életkora 565 életév

Fegyverei: Tenseiga, Bakusaiga (korábban Toukijin)

Támadásai: Meidou Zangetsuha (Tenseigával), mikor a Bakusaigával támad csak a kardja nevét mondja ki, majd az ellenfélre "uszítja" kardja hatalmas erejét. (korábban a Toukijin támadása volt a Souryuuha)

Képességei: mérgezett karmok, korbács, képes repülni, továbbá mikor akarja felveheti eredeti alakját, amely egy hatalmas fehér démonkutya^^

Társai: Rin, Jaken, Aun

Főbb jellemzői: kezdetben rideg és kegyetlen, azonban miután megismerkedik Rinnel megváltozik és nem gyilkol "feleslegesen"

Csillagjegye: Mérleg

Családja:

-édesapja, Inu no TaishouKép

-édesanyja Kép

-féltestvére, InuYasha Kép

Rövid leírás:

Kezdjük is ott, hogy miért hívom "danyoukai"-nak a "youkai" helyett.

A válasz erre igen egyszerű. A danyoukai magyarul egy nagyon erős démont jelent (ld.: szótár), amely tökéletesen illik SesshouMarura, mivel ő a legerősebb danyoukai az InuYashában. Az oka annak, hogy miért merem ezt így ilyen magabiztosan kijelenteni, a következő: Gondoljunk csak vissza a 3. mozifilmre, A világhóditás karjai-ra, amelyben visszatekintünk a múltba, Inu no Taishou-sama, azaz SesshouMaru és InuYasha édesapja halálának körülményeihez. Miután meghal három kardja közül csak kettőről rendelkezik, a Tenseigáról és a Tessaigáról. A harmadik, a Sounga komoly fejtörést okoz Totosainak, Miyogának és Sayának. Végül az idős kis szellem, Saya felajánlja, hogy 700 évre elzárja az erejét, és azt mondja Totosaiéknak, hogy vessék őt a Csontok kútjába, mert azt hallotta, hogy ami oda beesik, az örökké eltűnik. Így is tettek, és így kerül sokak kedvencéhez, a jövőbeli főhősnőhöz a kard, mint értékes családi ereklye. Azonban Saya pecsétje megtörik és a kard önálló életre kel. InuYasha kézbe veszi, azonban a kard uralkodni kezd felette, és csak nagy szenvedések árán sikerül ellenállnia parancsainak. Kagome Sayával visszatér a múltba, hogy megfékezzék a kard által megszállt hanyout. (Természetesen sikerrel járnak.) És mikor az egész csapat (Kagome, Miyoga, Totosai és Saya) megy a küzdő féltestvérekhez, elhangzik a következő mondat: "És mivel a nagy kutyaszellem halott, talán SesshouMaru az egyetlen, aki elég erős ahhoz, hogy uralkodjon felette." Azt hiszem ez épp elég bizonyíték:). [Ez még azt is alátámasztja, hogy InuYashánál is erősebb. De erre magunktól is rájöhetünk, egyszerűen csak vissza kell gondolnunk arra, hogy legtöbbször (úgy, mint a 3. mozifilmben is vagy a 18.részben [A szövetség]) InuYasha életét csak a Tessaiga kardhüvelye mentette meg SesshouMaru támadásaitól, egyébként már vagy tízszer halott lenne.]

Még azt is hozzátenném, hogy hallottam olyanról is, hogy egy youkai erejét mutatja a méregcsíkjainak a száma. Ha megnézzük a képeket láthatjuk: SesshouMaru édesanyjának és Inu no Taishou-nak csak egy van, InuYashának pedig egy sincs xP (mikor tisztavérű youkai lesz, akkor is csak egyet "növeszt" magára=D). Ezzel ellentétben a mi kedvencünk 2-vel rendelkezik^^.

 

Folytassuk a kételyek elűzésével...

1.: Mi a bizonyíték arra, hogy tud repülni?

Csak meg kell néznünk a 34. részt, amelyben Totosait "üldözi", hogy kovácsoljon neki is egy használható kardot. Mikor leszáll Aun, a szellemló hátáról, egy ideig a levegőben lebeg egy helyben. A másik eset, mikor repülni láthatjuk, az a The Final Act utolsó epizódjában van (26. rész), illetve az anime 19.részében is repülve távozik a csatahelyszínről, továbbá a The Final Act (Kanketsu-hen) 18.részében is a levegőben utazva hagyja el Kaede faluját. De a legtöbbször a Fukai Mori zeneszámmal színesített endingben láthatjuk, amelynek a végén szintén repül.

2.: Honnan veszem, hogy létezik egy "Meidou Zangetsuha" nevű támadása?

Itt is a The Final Act-re kell hivatkoznom. Mikor ugyanis SesshouMaru lemond a Tessaigáról Totosai kijelenti, hogy hajlandó igazi fegyvert kovácsolni a Tenseigából. (Ennek a döntésének következményeképpen visszakapja régi kardját, a Bakusaigát egy sokkal jobb bal karral együtt (The Final Act 17. része), ugyanis mint az kiderül, mindaz, ami a 6.részben az édesapjuk sírhelyén történt próba volt mind SesshouMaru, mind InuYasha számára. Természetesen átmentek rajta, és mint azt később megtudhattuk, InuYashának le kellett vágnia SesshouMaru karját.) Miután kikerül Totosai kezéből egy új támadásra tett szert SesshouMaru, aminek a neve Meidou Zangetsuha, amely -függetlenül az ellenfél erejétől- az alvilágba küldi azt. De mint mindenért, ennek a támadásának a tökéletességéért is meg kell küzdenie. Erről szól a The Final Act  9. epizódja, ahol találkozhatunk a danyoukai édesanyjával. A storymban is olvashatjátok a következőt: "A telihold alakú alvilágkapu fenyegetően gyorsan közeledett felénk." Mindjárt meg is magyarázom mit jelent ez. Azért megy az édesanyjához (a neve nem hangzik el), hogy ezt tökéletesítse. A nő felhők feletti palotájába megy Aunnal, Jakennel, Rinnel és Kohakuval, ahol -mikor egyetlen fia megnyitja a kaput- kifakad az édesanyja: "Ez közel sincs a teliholdhoz..." A támadás pedig akkor tökéletes, ha a kapu telihold alakú. Így ismét ki kell állnia egy próbát, ami egyik csapattársa életébe kerül... Egészen addig a kapu a homlokán látható holdsarló alakjához volt hasonlítható.

Kép

Kép3.: InuYasha miért csak a féltestvére?

Az édesapjuk ugyan ugyanaz a démon, az édesanyjuk mégis más. InuYasha ezért is csak egy hanyou, mert az édesanyja, Izayoi hito. Mint az már sokaknak feltűnhetett SesshouMaru sok mindent örökölt küllemre édesanyjától.

(Még annyit, hogy szegény SesshouMaru és Izayoi csillagjegye megegyezik (...).)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kép

 

 

 

 

 

 


 

A Tenseigáról

A Tenseigát édesapja, Inu no Taishou kovácsoltatta Totosaijal egyik agyarából. Magyarul a "mennyek kardja". Eleinte ereje kimerül annyiban, hogy holtakat lehet vele feltámasztani, ezért is nevezi SesshouMaru kacatnak. Később azonban egy döntésének következményeképpen Totosai kijelenti, hogy hajlandó igazi fegyverré kovácsolni a kardot. Új támadásának fejlesztése céljából elmegy felhők felett élő anyjához, aki a Meidou kő segítségével egy próbának veti alá fiát. A követ még annak idején Inu no Taishou hagyta a nőre, azt mondván, hogy ha egyszer SesshouMaru meglátogatja őt, használja. Így is tett, SesshouMaru pedig átment a próbán, amely egy csapattársa  életébe került. Megpróbálta újjáéleszteni, azonban a Tenseiga nem segített neki. Az édesanyja persze tudta mi a gond, és a következőt mondja fiának: "SesshouMaru, csak nem gondoltad, hogy Isten vagy? A Tenseiga csak egyszer képes visszaadni bárkinek is az életét." Tehát a Tenseiga nem egy olyan kard, amely akárhányszor feltámaszthat valakit. SesshouMaru keze tehát meg van kötve. Végül -hála a kis talpnyaló Jakennek- az édesanyja használja a Meidou követ, ezzel visszahozza az alvilágból a halott lelkét. Mikor a holttest nyakába akasztja a következőt mondja: "Ne várd, hogy ezt máskor is megteszem." A kő végül meghozza a várt hatást, és a fontos személy visszatér az élők közé.Kép

 

 

 

 

 

(Felhívnám a figyelmet egy fontos dologra: Meidou Zangetsuha, Meidou kő.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meidou kő:Kép .

A Bakusaigáról

SesshouMaru saját kardja, ami mindvégig benne rejtőzött. Csak akkor jelent meg, mikor SesshouMaru lemondott a Tessaiga megszerzéséről és túltette magát féltestvére iránt érzett gyűlöletén. Sokkal erősebb, mint a Tessaiga, a Tenseiga vagy a Toukijin, mivel SesshouMaru saját erejéből jött létre^^.

 

Plusz jó még tudni róla, hogy a legjobb kardforgató az InuYashában.

 

Összehasonlítva a hanyou InuYashával ő hidegvérű és nem ront neki gondolkodás nélkül ellenfeleinek. Először mindent szépen sorra vesz és végiggondol, csak aztán cselekszik. A logikája nagyon jó, személy szerint szerintem simán elmenne egy FBI ügynöknek:D. Még a különleges képességei nélkül is kevesebb mint fél nap alatt kézre kerítené a bűnözőket=D. (menő lenne xD - lelki szemeim előtt már meg is jelent a jelvényét feltartó SesshouMaru, azt mondván az ő fagyos és fenyegető hangján: "FBI. Le van tartóztatva." És akkor előhúzná a bilincset és elvezetné az emberkét:D Tiszta aranyos xD.)

 

Még néhány kép az "edzéséről":

KépEz volt az a kopó, amely magával ragadta Rint és Kohakut. Ezért kellett (részben) a danyoukainak az alvilágba mennie.

[Mint ahogy az a képen is tisztán látszik a kopó a Meidou kőből jött elő.]

 

 

 

 

 

Kép Itt mentette meg a két gyermeket, akiket megevett az a dög=D.

 

 

 

 

 

 

 

 

KépItt az anyja nyitott neki egy kiutat, hogy megmutassa, "milyen kegyes", azonban mivel Rin nincs velük, mert a vaksötétben elragadta valami, SesshouMaru makacskodik és marad, azt mondván Kohakunak, hogy ő menjen a külvilágba, azonban a fiú hűséges és a danyoukai mellett marad. A kapu bezárul, az anyja megsértődik a fiára, és nem akar neki többet segíteni, hiszen világosan a tudomására hozta, hogy ha marad, akkor soha többé nem lesz képes visszatérni. A következő mondatok hagyják el a nő száját: "Milyen rossz gyermek. Nem hallgat az anyjára. Nem fogadja el az anyja segítségét. Milyen csalódás. Akkor maradjon is ott." Jaken persze ezt hallva illedelmesen a nőre "förmed" (mellékesen hozzáteszem, hogy nagyon ari xD).

Kép Itt vannak az őrnél, akivel SesshouMaru sikeresen végzett, azonban az illető továbbra is halott...=(

Kép

 

 

 

 

 

Itt térnek vissza épen és egészségesen;) - majdnem=(.

 

 

 

 

 

 

 

Mint az az utolsó képen is látható, az edzés sikeres volt=). Az alvilágkapu sokkal nagyobb=D.

[Megj.: a képek sorrendben vannak, azaz SesshouMaru edzésének időrendjéhez vannak illesztve;). Úgy követték egymást az események, ahogy az a képeken is látszik.]

Életkora:

Tehát... Elöljáróban megjegyezném, hogy ezzel a módszerrel bármelyik szereplő életkorát könnyűszerrel ki lehet számolni.

Nos akkor kezdjük is a levezetést...

Az egész InuYashánál kezdődik.

Róla azt mondják, hogy 17 évesnek néz ki, pontos életkora pedig 250 év.

Namármost..

Ha a 250-et elosztjuk 17-tel, akkor kapunk egy elborzasztó számot: 14,7058823529.

Kerekítés után 15-öt kapunk.

Itt először beleestem abba a hibába, hogy megszoroztam 19-cel a 15-öt (Fluffy-sama 19-nek néz ki), de az eredményt (285) meglehetősen kevésnek találtam, mivel ha ez igaz lenne, nem lehetett volna olyan amilyen ("serdülő") a harmadik mozifilm elején InuYasha születésénél, max. nagyjából 5 éves (démoni években mérve), annál pedig sokkal "fejlettebb" volt.. Ráadásul sokkal idősebbnek kell lennie az öccsénél. Aztán gondolkodóba estem. Végül rájöttem, hogy ezt az eredményt (15) meg kell szoroznom kettővel, ugyanis Yashi csak egy hanyou.

Így 30-at kapunk.

19-et megszorozzuk 30-cal és kivonunk belőle 5-öt. Bizonyára felmerül bennetek a kérdés: Miért? Azért, mert mikor InuYasháét számoltam vissza (15*17) 255-öt kaptam. Amihez, hogy 250 legyen hozzá kell adni -5-öt (avagy ki kell belőle vonni 5-öt).

És tada, megkapjuk az eredményt, azaz Sesshoumaru pontos életkorát: 565 évet.

Így többet is megállapítottunk Sesshy életkoránál; azt is, hogy:

1.: 1 démoni év = 30 emberi életév

                            ill.

2.: 1 féldémoni év = 15 emberi életév.

(Ui.: jó érzés okosnak lenni:D)

~SesshouMaru Gallery~

Fujikage Sakura

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Hydrochlorothiazide 25 Mg Online Ellempisp

(Ellpaug, 2019.10.29 19:08)

Quel Site Acheter Cialis Order Viagra By Phone Viagra Kosten In Der Apotheke <a href=http://allngos.com></a> How Amoxicillin Makes U Feel Mmorpg Levitra

Selbsthilfegruppe Levitra Ellempisp

(Ellpaug, 2019.10.18 14:32)

Quiniela Con Propecia <a href=http://cialgeneric.com>cialis</a> Kamagra Oral Jelly Cape Town Propecia Generique Finasteride

Estreva Gel Kaufen LesCery

(LesCery, 2019.10.14 22:50)

Levitra 20 Mg Vademecum Dosage Of Cephalexin Amoxicillin Dizziness <a href=http://durazy.com>viagra</a> Finasteride Irreversible Sexual Side Effects Propecia

Levitra Originale Prezzo In Farmacia Ellempisp

(Ellpaug, 2019.08.28 07:50)

Amoxil And Yeast Infestion Canada Drug Store Order Generic Accutane <a href=http://avdrug.com>levitra dosage pharmacie</a> Amoxicillin Ortho Tricyclen Lo