Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Életkora: külsőre 17-nek látszik, eredetileg 250

Fegyvere: Tessaiga, és annak kardhüvelye

Támadásai: Kaze no Kizu, Bakuryuuha, Kongoushouha; plusz még van a hüvelye, azonban azzal nem támadni, hanem védekezni tud - már vagy tízszeresen szagolhatná alulról az ibolyát SesshouMaru jóvoltából, ha nem lenne a kardhüvelye. A hüvelyről még azt érdemes tudni, hogy képes magához "hívni" a Tessaigát (ld.: 57. rész - A szellemfa - l.rész)

Képességei: a karmait használja, több támadása is van velük (többek között gyilkos karmok), métereseket tud ugrani

Társai: Kagome, Sango, Miroku, Kirara, Shippou

Főbb jellemzői: forrófejű, fejjel megy a falnak, SesshouMaruval ellentétben ő előbb cselekszik, aztán gondolkodik, megvédi társait, kezdetben ő is undok, Kagome lágyítja meg a szívét, érzelmeit később sem akarja kimutatni

Csillagjegye: Oroszlán

Családja:

-édesapja, Inu no TaishouKép

-édesanyja, IzayoiKép

-féltestvére, SesshouMaruKép

 

Rövid leírás:

 

InuYasha SesshouMaru hanyou féltestvére. A danyoukai megveti őt, gyűlöletére pedig több oka is van.

 

Gondolom felmerült bennetek a kérdés, hogy honnan tudom pontosan InuYasha életkorát. A válasz meglehetősen egyszerű=).

Nézzétek meg a Világhódítás kardjai-t, azaz a harmadik InuYasha filmet, ugyanis itt van a kutya elásva (he-he).

Mikor a tűznél beszélgetnek Saya leplezi le a hanyout. Mikor elmesélik hőseinknek a történetet, a visszaemlékezésben, mikor a Sou'ungáról tárgyalnak, hogy mit lehetne vele kezdeni, Saya a következőt mondja: "Mi lenne, ha SesshouMarunak adnánk?" "Ne légy ostoba! Még mindig haragszik ránk a Tenseiga miatt. Ha rájön, megöl minket." - így Totosai. "És InuYasha-sama még mindig csak egy gyerek." - panaszkodott Miyoga. Akkor most menjünk szépen vissza a tábortűzhöz... Saya lepecsételte a kardot, elzárta 700 évre az erejét, azonban átesett a Csontok Kútján, amely 500 évnyi különbséggel utaztatja többek között Kagomét. Panaszkodtak is Sayának, hogy miért nem tartotta be az ígéretét. A kis szellem a védelméül ezt mondja: "Máshogy szólva, habár itt csak 200 év telt el, a kút másik oldalán már bőségesen letelt az a 700 esztendő." Plusz még az az ötven év, amit a Go Shinbokuhoz szögezve töltött.

Na de mindezek után felmerül a kérdés, hogy InuYasha miért olyan gyerekes?...

 

És nekem szemet szúrt még egy hatalmas baki...

Mint tudjuk, az oroszlánok július 23- tól augusztus 23- ig születnek. Na de akkor hogy lehet, hogy (a harmadik mozifilm elején) InuYasha születésekor esett a hó?

Lehet, hogy ez már csak az én szeszélyem, de akkor valaki hatalmasat tévedett a főhős csillagjegyét illetően. Vagy az animekészítő (Hideyuki Motohashi) nem volt elég körültekintő... na de hogy nyáron essen a hó... még jóindulattal sem lehet ezt elnézni. Hiszen akárhogy nézzük is, augusztus és november között van két hónap (nagyjából november tájékán hullik az első hó).

De nem minden anime tökéletes=). Ennek ellenére élvezzük tovább kedvenc hőseink történetét, mert izgalmakkal, kalandokkal és romantikával teli^-^.

FujikageSakura

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Csillagjegy

(Vega Aladár, 2011.10.01 22:29)

Nem feltétlenül tévedett,
1) mostanában is van olyan, hogy Görögországban, ahol elméletileg nincs soha sem tél, hull a hó.
2) Japán északi része elég északon van, ott már lehet, hogy hullhat a hó.

Re: Csillagjegy

(Admin, 2011.10.01 22:39)

Nos, lehet, hogy Görögországban ez így van, de Görögország az nem Japán. Ami pedig Japán északi részét illeti: Japán nagyjából Magyarországgal azonos éghajlati övben van és a 'legészakibb' részein nehezen elképzelhető, hogy tél előtt esne a hó, mert az akkor sem Alaszka, Kanada vagy tudom is én micsoda. A lényeg: nem az északi sarkkörben van. Földrajz :).